Ανοιγει η αυλαια 11ο Φεστιβαλ Ντοκιμαντερ Θεσσαλονικης...Ταινια Εναρξης

12/3/2009 23:00 |

Η αυλαία του 11ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

 

ανοίγει αύριο Παρασκευή 13 Μαρτίου, στο Ολύμπιον στις 20.30

 με την ταινία του Τσάο Γκαν Ο Κόκκινος Αγώνας / The Red Race.

 

alt

Την έναρξη του Φεστιβάλ θα κηρύξει ο Υπουργός Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ενώ στην τελετή που θα ακολουθήσει αναμένεται να παραβρεθούν γνωστές προσωπικότητες της πολιτικής, της καλλιτεχνικής και πνευμα

τικής ζωής της πόλης.

 alt

Η ταινία Ο Κόκκινος Αγώνας πραγματεύεται την καθημερινότητα των παιδιών της γυμναστικής σχολής Λου Ουάν της Σανγκάης. Τα παιδιά αυτά, 5-8 ετών, δεν σταματούν ποτέ να πηδούν, να περιστρέφονται, να κάνουν κατακόρυφο, με μόνη συντροφιά το βάρος μιας αδιάκοπης κριτικής και την πίεση να πετύχουν. Προέρχονται από φτωχές οικογένειες και οι άποροι γονείς τους περιμένουν απ'; αυτά μόνον ένα πράγμα: να γίνουν κάποια στιγμή διάσημα για τις γυμναστικές τους επιδόσεις. Τα παιδιά της γυμναστικής σχολής Λου Ουάν της Σανγκάης είναι πιο δυνατά και πιο ώριμα από άλλα παιδιά της ηλικίας τους.

alt

Αντέχουν στον σωματικό πόνο και στην εσωτερική απομόνωση ζώντας σε μια συνθήκη αδιάκοπων απαιτήσεων και προσδοκιών. Σκοπός τους να κατακτήσουν τη δόξα και την ευτυχία... Πώς χτίζεται η προσωπικότητα αυτών των ανήλικων αθλητών της ενόργανης γυμναστικής μέσα στο αθλητικό και εκπαιδευτικό σύστημα της Κίνας; Πώς υπομένουν τη σκληρή προπόνηση και τον άγριο ανταγωνισμό προκειμένου να κατακτήσουν το Ολυμπιακό όνειρο; Μια διεισδυτική ματιά στην σκληρή πλευρά της αθλητικής εκπαίδευσης των μελλοντικών πρωταθλητών της Κίνας.

Καλη αρχη σε ολους

Παρακαλώ αφήστε το σχόλιο σας εδώ

Αφήστε σχόλιο/ase your comment here...